Keresés a Zolka blogon
Keresés Google-ön
Részletes keresés beállítások:
  -
ZolkaBlog
Apróságok
Blog [2006. október] / Projectbuli - Pampas Steakhouse
Projectbuli - Pampas Steakhouse 2006.10.31 12:10
Tegnap este Józsi kollégám éppen az országban volt, úgyhogy a gyárvezetés engedélyével ettünk-ittunk egy nagyszerűt.
Hosszas gondolkodás után a lustaság volt a fő szempont, így a közeli Pampas Steakhouse-t szemeltük ki célpontnak (Argentin sztéklelőhely). Puccos hely, kicsit feszélyezve is éreztem magam az öltöny és ing hiánya miatt... de a többiek sem voltak túltözve, úgyhogy nem foglalkoztam vele.
Nyitásként megkóstoltunk némi pálinkát (én mézes-barackosat, a többiek málnát és cseresznyét). Egyöntetű véleményünk szerint mindegyik nagyon finom volt. Első fogásként én nagy merészen bevállaltam egy jól átsütött (nem szeretem ha véres, tudom szentségtörés, de ez van) steakmixet (az étlap szerint 430dkg húsra számíthattam) egy adag pampas burgonyát és paradicsomos-csípős mártást. Amikor kihozták ért némi meglepetés, úgyanis a majd félkiló húst én sokkal-sokkal többnek gondoltam, azért is tartottam tőle kicsit, de kár volt. Egy családos-vasárnapi ebédkor nagyobb szelet hús kerül a kajamenyországba általam. A másik meglepetés az volt, hogy a köretként rendelt Pampas burgonya, az 1 (azaz egy) darab közepes méretű krumpli héjában sütve és némi sajtos mártással megkínálva. (Zolka szerint ez rettenetesen kevééés)
A mártás viszont, fenttartások nélkül mondhatom, isteni volt (persze én rendeltem a legjobban :-D).
A Steakmix egyébként három féle steakból készül, egy argentin marha, sertés (ha jól emlékszem) és bárány. Szerintem a legfinomabb a marha volt, kicsit sajnálom is hogy azt pusztítottam el legelőször. Viszont nagyot fejlődtem steakszempontból... ugyanis én eddig azt hittem hogy a steak olyan mint egy sülthús, csak ha így nevezik, akkor többet lehet érte elkérni. De nem, a sülthúshoz kell a köret, azzal együtt jönnek ki az ízei jól. A steakhoz viszont nem is szabadna köretet enni, csak a mártást. (tudományos magyarázat Zolka szerint: az "igazi jó steakhúson" minimális zsír van, ezért nem kell mellé cucc ami fölszívja) A végén kényszerűségből teljesen magában (vagyis +nagyon finom vörösbor +a csípős mártás) voltam kénytelen enni, és rá kellett jönnöm, hogy úgy - magában - a legfinomabb.
A mennyiségi hiányt egy finom sajttortával enyhítettük, majd a korona az esti hedonizáláson egy kupica Jager volt. (részemről, a többiek Konyakot kértek... Csaba nem bírt vele, úgyhogy azt is megkóstoltam, és bár nagyon kellemes illata van, mégis inkább a Jager marad a kedvencem)
Tudom ajánlni a helyet, de mindenképp javaslom, még a madárétkűeknek is, legalább a közepes méretű steak választását, a magamfajta zabagépek pedig a nagysteak mellett levessel is kényeztethetik magukat... így utólag sajnálom hogy nem kóstoltam meg egy levest is.
Jelen esetben teljesen egyetértek medwe értékelésével, -4-től 4-ig tartó skálán teljesen megérdemelten kaphat kettőt a hely. (Erős kettes, közelebb a 3-hoz mint a 2.0-hoz)
Különdíj jár egyébként a vörösbornak, nagyon finom Cabernet Savignon-t ajánlott a pincér.
 
Név: Email:
Hozzászólás:

Eddigi hozzászólások
robymus 2006.11.02 04:31
Amikor a meleg vér szétspriccel a szádban, akkor jössz rá, hogy ennyivel vagy több, mint egy dögevő - igazi ragadozó vagy, a tápláléklánc csúcsa :)

Persze ez csak illúzió..
p 2006.11.01 20:50
Ja, de. Van annál jobb :P
p 2006.11.01 20:49
Juhú, ha a hölgyet is zavarja a felkiáltójel, akkor biztos hamar meg lesz csinálva :)

(Egyébként az átsütött steak (elfelejtve az összes praktikus ellenérvet) szimplán szentségtörés szerintem :) Nincs annál jobb, amikor a kis szmötyi jön ki a husiból, amikor az ember beleharap...)
robymus 2006.11.01 03:41
Különösen hiányoltam az "én választottam legjobban" részt a postból, már vártam az eleje óta :)

A steak meg azért különleges, mert bélszínből van, ami a marha legnemesebb és legfinomabb része. Amit meg még ezen kívül is steaknek hívnak, az átverés.

Továbbá azért is érdemes véresen (vagy legalább medium) enni a steaket, mert akkor bélszínből készítik, ha jól átsütve kéred gyakran trükköznek azzal, hogy hátszínből csinálják, ugyanis jól átsütve nem nagyon lehet érezni a különbséget.
Nojácska 2006.10.31 17:51
A "zabagépek" nagyon aranyos volt:)
Ja, a felkiáltó jel engem is zavar...
Zolka 2006.10.31 14:33
Majd gondolkozom, hogy hogyan lehetne megoldani hogy minden jó legyen...
p 2006.10.31 13:36
Nem lehetne megcsinálni, hogy ezek a csúnya piros nemjó ikonok ne legyenek itt, ha épp postoltam? Nagyon rosszul esik, hogy beírok neked valamit, elküldöm, aztán hirtelen azt látom, hogy két dolgot is elrontottam, pedig nem...
p 2006.10.31 13:35
Ugye tudod, hogy 430 deka az kicsit több, mint fél kiló? :) Egyébként egy 30dkg-os marhával én jól szoktam lakni...

Pampas amúgy szerintem sem nagy durranás, nem rossz, de semmi extra.